Kongeegen A/S sælger Ny Allerødgård til SBB

1. marts 2021

Den markante ejendom på Sortemosevej 15 i Allerød, der nu huser Allerød Privatskole, er solgt til det svenske ejendomsselskab Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), Nordens ledende ejendomsselskab indenfor social infrastruktur.

Ejendommen er pr. 1. marts 2021 solgt til SBB, der har stor erfaring i forvaltning af bygninger til offentlige formål – herunder bl.a. uddannelsesinstitutioner. SBB, der er aktiv i hele Norden med en ejendomsportefølje på ca. SEK 90 mia., gjorde sin entré i Danmark i maj 2019 sammen med deres danske samarbejdspartner Rubik Properties. Denne handel er således SBB’s tiende i rækken af danske opkøb der blandt andet rummer skattebygninger i hhv. Randers og Svendborg samt SOSU-skolen i Fredericia.

Ny Allerødgård, en proprietærgård fra 1850, blev i 2003 gennemgribende ombygget og istandsat til domicilejendom for det daværende ejendomsselskab Sjælsø Gruppen A/S. I 2015 overtog Kongeegen A/S den næsten 5.000 m2 store ejendom, hvorefter den blev ombygget og indrettet til skolebrug og udlejet til Allerød Privatskole på en 17-årig lejekontrakt.

”Ny Allerødgård er en meget flot og spændende ejendom, der passer godt ind i vores portefølje”, siger Ilija Batljan, administrerende direktør i SBB. ”Skolen er vores 6. ejendom indenfor uddannelsessektoren i Danmark, og investeringen skal ses som et naturligt led i vores langsigtede strategi om at øge vores portefølje i Danmark”.

For Ib Henrik Rønje, administrerende direktør i Kongeegen A/S, har det vægtet tungt at skolen kom i kompetente hænder: ”Ombygningen fra domicil til skole var en meget spændende proces, og samarbejdet med skolens ledelse var og er særdeles tilfredsstillende. Vi så derfor gerne, at ejendommen kom i gode hænder, hvorfor vi er utroligt glade for aftalen med SBB, der jo er yderst kompetent indenfor netop dette segment. Salget giver samtidig mulighed for nye investeringer, og vi har da også allerede er et par projekter i støbeskeen”, siger Ib Henrik Rønje.

Allerød Privatskoles ledelse ser frem til det nye samarbejde: ”Vi har været utroligt glade for samarbejdet med Kongeegen. Skolen er løbende blevet optimeret med bl.a. yderligere 3 faglokaler i 2018, og vi er i løbet af kun fire år kommet op på det maksimale elevtal. Vi ser nu frem til samarbejdet med SBB og til at kunne drage nytte at deres mange års erfaring med at drive uddannelsesinstitutioner”, siger Kim Zillo Rokamp, bestyrelsesformand for Allerød Privatskole.

Handlen af Allerød Privat skole har SBB igen foretaget sammen med deres danske samarbejdspartner Rubrik Properties og juridiske rådgiver Bech-Bruun, mens Kongeegen A/S har været rådgivet af Cushman & Wakefield.