Gentænk måden du arbejder på og det miljø du arbejder i

25. oktober 2018

I World Trade Center Ballerup arbejder små start-ups side om side med store virksomheder og deler alt fra mødelokaler til gode idéer. Det giver fleksibilitet, danner grobund for netværk og kan mærkes på bundlinjen.
Arbejdslivet er ikke, hvad det har været, og det er arbejdspladsen heller ikke. Innovative start-ups blomstrer og udvider, store etablerede virksomheder re-tænker arbejdsgange og miljøer, mens selvstændige arbejder som digitale nomader, der til tider har hele verden som arbejdsplads.

I WTC Ballerup har pt. 110 virksomheder fundet sig til rette under samme tag. Her er det alt fra enkeltmands-virksomheder og helt små konsulentvirksomheder til store virksomheder som fx Samsung og CA Software. Og det fungerer – ikke overraskende – godt. Denne form for flerbrugerhus, hvor mange virksomheder deler en række faciliteter og omkostninger, vinder mere og mere frem, fordi set-uppet giver mulighed for fleksibilitet, besparelser og networking.

Hele pakken – uden forpligtelser
I WTC Ballerup lejer du et kontor, der passer til din virksomhed, som den er her og nu. Får virksomheden vokseværk eller nye behov, justeres der. Reception, kantine, rengøring, møde- og konferencefaciliteter mv. deles med de øvrige virksomheder, og du outsourcer således driften og dermed også en del af bekymringerne. Som en ekstra bonus findes der også et sundhedshus på stedet, WTC Healthcare Center, der byder på alt fra kiropraktor til fitness.

Mange små virksomheder er tiltrukket af denne løsning, hvor man får en full service-løsning uden at forpligte sig. Det giver en masse fleksibilitet, men man gør også en række omkostninger variable frem for faste, og det kan spare virksomheden for en del. Sidst men ikke mindst har mange små virksomheder den udfordring, at de mangler det sociale miljø – og det får de her.

Men også store virksomheder har gavn af den fleksible løsning
Større virksomheder lægger vægt på, at der er mange faciliteter for deres medarbejdere. Men i stedet for at betale for en kantine, der er i drift dagligt og mødelokaler, der kun bliver brugt en tredjedel af tiden, lejer virksomheden sine services i løs vægt og undgår dermed spildomkostninger, fx i form af frokostordning til medarbejdere, der er syge eller på kursus. Regner man på det, vil man ofte blive overrasket over, hvor mange penge der går til kantine, aviser og ubenyttede arealer – og hvor meget der kan spares ved hjælp af deleøkonomi.

Netværk – netværk – netværk
Lobbyen er indrettet med små hangouts, i kantinen er der samtaleborde, der lægger op til en sludder eller faglig snak over frokosten, og når arbejdsdagen er slut, mødes man måske i fitnesscentret og deler gode idéer. i WTC Ballerup bruger virksomhederne hinanden, udveksler viden og henviser hinanden til andre, fordi man hurtigt kommer til at kende hinanden. Der opstår spændende kreative samarbejder og der bliver lavet rigtig meget business internt, når man møder folk på kryds og tværs.

En del af noget større
WTC Ballerup er en del af World Trade Centers Association, der har mere end 300 World Trade Centre fordelt over mere end 100 lande. Som virksomhed, uanset størrelse, bliver du en del af dette internationale netværk – så du kan skyde genvej til nye markeder overalt i verden.

 

Læs mere om World Trade Center Ballerup