Hovedbygningen på Henriksholm i Vedbæk har levet et omskifteligt liv

17. december 2018

Nu er den klassiske bygning forvandlet til moderne lejligheder med enestående udsigt over Maglemosen.

Hovedbygningen på Henriksholm stammer tilbage fra tiden før Første Verdenskrig, hvor den jødiske handelsfamilie Melchior havde stor succes med deres købmandsimperium. Melchior familien kom oprindeligt fra Hamborg, men slog sig ned i København i midten af 1700-tallet. Fra da af gik det kun fremad for familien, der havde handelsforbindelser til mange europæiske byer såvel som Dansk Vestindien, Canada og Australien.

– Melchior familien var en meget kulturel familie, der holdt af at samle datidens store personligheder til saloner på Henriksholm. Her kom berømtheder som Niels Bohr og fik et slag cricket i den flotte herregårdshave modelleret efter engelsk stil, siger projektleder i Freja ejendomme Rune Christiansen.

Respekt for historien og naturen

Den succesfulde familie måtte dog flygte til Sverige under besættelsen, og ejendommen levede et omskifteligt liv, indtil den i 1969 blev overtaget af militæret i forbindelse med oprettelsen af Forsvarskommandoen. I 2009 overtog Freja ejendommen. Hovedhuset og en stor del af de omkringliggende områder blev solgt til Kongeegen, som har bygget rækkehuse, gårdhavehuse og parcelhuse i området.

“Kongeegen og Freja har haft en vision om at skabe et moderne boligområde med respekt for historien og den enestående natur på Henriksholm. Kongeegen har formået bevare hovedtrækkene i den imposante hovedbygning i nationalromantisk nybarok, der stadig fremstår i al sin oprindelige magt og vælde,” siger Rune Christiansen.

Læs hele artiklen på Freja Ejendommes hjemmeside