Ib Henrik Rønje fejrer 40 års jubilæum

27. september 2017

– og direktør Torben Schultz, Kongeegen A/S runder et skarpt hjørne.

Den 1. oktober 1977 åbnede Ib Henrik Rønje, som nyuddannet ejendomsmægler, sit første kontor i Birkerød, hvor hans to år yngre bror Torben Rønje senere indtrådte. Det blev starten på en spændende og fantastisk karriere, hvor brødrene gennem tiden har sat et iøjnefaldende aftryk på København.

I begyndelsen var fokus på salg af huse og lejligheder, men snart blev det også til udvikling af ejendomsprojekter i eget regi. I 1980 stiftede brødrene Sjælsø Gruppen A/S, som de i fællesskab opbyggede til en milliardforretning. De opførte hundredtusindvis af kvadratmeter, både erhvervs- og boligbyggeri, samt gennemførte store udviklings- og ombygningsprojekter – blandt andet Porcelænshaven på Frederiksberg, TV-Byen i Søborg, Havneholmen, Islands Brygge og Crown Plaza Copenhagen Towers i Ørestad.

I 2009, efter 29 år, solgte brødrene deres andel af Sjælsø Gruppen, og siden har Ib Henrik Rønje primært fokuseret på udvikling af ejendomsporteføljen i Kongeegen A/S, med hovedvægt på udvikling af områder og ejendomme med særegne karakteristika. Her kan nævnes Forsvarskommandoens tidligere område Henriksholm i Vedbæk, der er ombygget til ca. 170 eksklusive boliger og det ca. 18.000 m2 store World Trade Center Ballerup med integreret Healthcare Center, der er omdannet til moderne flerbrugerhus, og som efter 3 år nu står foran en udvidelse med et 16 etagers højt tårn – et nyt vartegn for Ballerup.

For få år siden måtte Torben Rønje desværre trække sig tilbage af helbredsmæssige årsager, men han deltager aktivt i Rønje koncernens selskaber og beklæder ligeledes direktør- og bestyrelsesposter i koncernen.

Ib Henrik Rønje havde æren af som 50-årig at blive tildelt titlen ”Årets Ejendomsprofil”, og i 2009 fik han tildelt Byggesocietetets ”Gyldne Søm” på baggrund af opførelsen af Hotel Crown Plaza i Ørestad – et CO2-neutralt og bæredygtigt byggeri, det første grønne hotel i Europa.

Uden for kontortid lægger Ib Henrik Rønje kræfterne i jagt og fiskeri, gerne på den store svenske ødegård med både skov og sø. Privat bor Ib Henrik Rønje på den smukke, renoverede Lyngebækgård i Nivå, hvor også Kongeegen A/S har sit domicil.

I forbindelse med jubilæet fejres også, at direktør Torben Schultz, Kongeegen A/S runder et skarpt hjørne – han fylder 60 år.

Begivenhederne markeres med en uformel reception i World Trade Center Ballerup torsdag den 12. oktober kl. 15.00 – 18.00.